September

 

We gaan weer van start!

 

De meeste koren zullen binnenkort weer gaan beginnen met repeteren of misschien zelfs al begonnen zijn, omdat er op afzienbare termijn al een optreden staat geagendeerd. Met een zomer met veel zon achter de rug zal de animo vast weer groot zijn om zingend verder te gaan dit jaar en met elkaar hopen we dat corona dit jaar verder zijn tentakels niet weer breeduit laat hangen. Kortom: met goede moed sluiten we de zomer zingend af en beginnen we aan een zangvolle herfst en winter (ook al duurt dat nog even)! Laten we allemaal als koren maar goed van ons laten horen, want zo maken we duidelijk hoe belangrijk zingen is, voor je eigen leven, en voor dat van anderen. 

Er staan weer een aantal mooie activiteiten te trappelen van ongeduld om te beginnen.

Wat denkt u van Frisia Cantat op 8 (en 9) oktober op Ameland?Of de korendag op 22 oktober (in Katwijk of Papendrecht)?Of de Gospelimpuls op 29 oktober in Amersfoort?Of de Korendag Groningen 100 jaar Vocaal in natuurlijk de stad Groningen? En los van deze prachtige bruisende activiteiten zijn er ook plannen in voorbereiding voor een kinderkorenmiddag, regio vocaal concerten, scratchdagen en andere koorevenementen; dat zie je eigenlijk alleen maar bij de KCZB dat er zoveel activiteiten voor koren worden ontwikkeld en uitgezet. 

U ziet het, de KCZB bruist aan alle kanten en wij hopen als bestuur en medewerkers dat u daarvan met volle teugen gaat genieten! Ook op andere fronten zijn we druk bezig. Zo zal in het najaar de website van de KCZB een enorme opfrisbeurt krijgen (achter de schermen wordt daar door diverse partijen al druk aan gewerkt) met als doel de koren nog beter te laten zien hoe ontzettend veel diensten de KCZB wel niet heeft voor haar leden en om deze nog beter toegankelijk en zichtbaar te maken voor onze leden. Dus hou eind van het jaar de website maar in de gaten! De Muziek Advies Commissie hebben we speurend aangetroffen in de grootste bibliotheek voor koren van Nederland, die van de KCZB dus! Ruim 2.100. nummers met prachtige muziek is daar beschikbaar, en wat te denken van ruim 2.200 nummers in onze uitgeverij, allemaal online te raadplegen. De Muziek Adviescommissie speurt in deze onmetelijke rijkdom naar ‘vergeten pareltjes’ uit de kroonjuwelen van de KCZB, en zal u ook de rest van dit jaar verrassen met mooie muziek en een daarbij passende toelichting. En wat denkt u van onze professionele medewerkers in Voorschoten? Die klonken na hun zomerreces weer zo enthousiast om weer voor u als leden van de KCZB aan de gang te gaan?!! Ook die hebben weer meer dan volop zin in een bruisend najaar van alle leden en van ons aller KCZB. Me dunkt: genoeg om als koor ontzettend blij van te worden, en u kunt ons als bestuur van de KCZB niet blijer maken dan uw koorgeluid zoveel mogelijk op zoveel mogelijk plaatsen te laten horen en ons te laten weten hoe u daarvan geniet. Het bestuur wenst u dan ook een zangvolle herfst en winter toe!

 

Cees F. de With secretaris